Krigsseilerne er tema på Risør Trebåtfestival

Mange tusen sjømenn risikerte livet for den norske handelsflåten under første og andre verdenskrig. I samarbeid med Aktive Fredsreiser vil årets Trebåtfestival fokusere på deres innsats. Fra 3. til 5. august blir temaet belyst gjennom foredrag, stands, utstillinger og besøk av fartøy som er tilnyttet perioden.

Da programmet for årets Trebåtfestival ble sluppet 11. mai informerte Helga Arntzen om Aktive Fredsreisers bidrag.
- Vi ønsker å lage en utstilling både om Krigsseilerne og om Konvoibyen. Med disse utstillingene ønsker vi å være med på å sette fokus på de menneskelige og samfunnsmessige sidene ved å følge krigsseilerne fra de ble kastet ut i krigen, og med ett befant seg midt i en krigssone - og helt frem til i dag, sier Helga og legger til:
- Dette er en del av historien vi aldri må la gå i glemmeboken. For oss i Aktive Fredsreiser er det et betydningsfullt prosjekt. Vi er stolte over å være samarbeidspartner til årets Trebåtfestival,

Andøy hyller krigsseilerne

Berserk-seiler Jarle Andøy er medlem av festivalens kunstneriske råd. Han er opptatt av at disse sjøfolkene får den hyllesten de fortjener.

- Jeg håper vi klarer å gjøre trebåtfestivalen til en arena der unge kan møte furete, værbitte menn som sikret Europas og de alliertes frihet med sin uforglemmelige innsats på havet, sier Andhøy.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE