Fullt hus under åpning av fotoutstilling i Fredshuset

Mandag 19. mai ble den nyoppussede tredjeetasjen i Fredshuset fylt til randen for første gang. Vandreutstillingen ”40 barn – 40 kameraer” viste seg å ha bred appell i Risør. Fotoutstillingen består av 800 bilder, både fra en flyktningleir nordøst i Thailand og fra livet i Burma. Alle bildene er sett med barns øyne.

Fullsatt Fredsloft til åpning av fotoutstilling laget av barn

I et lokale som var pyntet med flotte fotografier og burmesiske tradisjonelle tekstiler ble publikum ønsket velkommen av Kristin Aasbø fra Risør Flyktningkontor. Aasbø fortalte om vandreutstillingen som allerede er blitt vist flere steder i Vest-, og nå Aust-Agder. Det oppleves som naturlig å vise den i Risør, som siden 2004 har bosatt 47 burmesere. Aasbø takket Fredshuset for å gi rom til denne utstillingen som vises fram til 1. juni.

Personlige erfaringer og faktaopplysninger

Åpningen ga rom for personlige erfaringer og faktaopplysninger om Burma. Kaw Moo fortalte om Burmas nyere historie og politikk. Utfordringer knyttet til Burmas mer enn hundre etniske grupper ble skissert, samtidig som tilhørerne fikk vite at Risør har bosatt burmesere fra to av de ti mest folkerike gruppene, nemlig etniske burmanere og karen.

Moo Moo Rah og Paw Ek Gay fulgte opp med sine personlige historier, både fra livet i en flyktningleir i Thailand og fra livet i Norge i ettertid.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE