Nyhetsarkiv 2017

 

Du er god nok

Du er god nok

Mari-Ann Helliksen har startet prosjektet "Du er god nok" som handler om ungdom, spiseforstyrrelser og selvbilde.
Dette er et viktig tema! 
Aktive Fredsreiser støtter prosjektet med kr.10 000.

Prosjekt - Du er god nok (på facebook)
11.12.2017


Bok om Helga Arntzen - På grunn av og til tross for

Dette er boka om en dame som har påvirket hundretusener av ungdommer ved at hun opprettet konseptet Hvite Busser og Aktive Fredsreiser. Alt var hennes ide og hun fikk også gjennomført det. Dette er fredsarbeid i praksis. Og viktig anti-nazistisk vaksine til ungdom.

Boka inneholder også en rekke unike fotografier fra hennes oppvekst i et utbombet Tyskland, og fram til i dag. Boka er nå på markedet og kan kjøpes i din bokhandler, eller bestilles direkte fra forlaget i Risør.

På grunn av og til tross for
05.12.2017


Vi må opp på barrikadene

Vi må opp på barrikadene

16.november arrangeres den internasjonale toleransedagen, og Helga Arntzen i Aktive Fredsreiser ber folk bruke dagen til å våkne og ta opp kampen mot radikalisering, intoleranse og folkemord. Blant annet gjelder dette kampen mot høyreekstreme krefter.

– Jeg var lykkelig fordi jeg trodde jeg var ferdig med denne kampen.
Etter å ha opplevd tiden etter andre verdenskrig, og hvordan man har bygd opp menneskerettighetene, synes jeg vi hadde kommet så langt med å fokusere på menneskeverdet. Og plutselig så er det ikke der, sier Arntzen.

Vi må opp på barrikadene

15.11.2017


Feirer 75-årsdagen ved leirbål hos romfolket

Helga Anrntzen feirer sin 75 årsdag i Romania

Helga Arntzen tenker ikke på seg selv når hun 1. november fyller 75 år. Både fest og gaver skal komme en landsby i Romania til gode.

I stedet for å legge festen her hjemme med pomp og prakt, skal feiringen foregå blant fattige romfolk. Med seg har grunnleggeren av Aktive Fredsreiser med seg 41 gjester som skal få oppleve forholdene på nært hold, og forhåpentlig bidra til at noen får det mye bedre.

Feirer 75-årsdagen ved leirbål hos romfolket
29.10.2017


Skolemesse på Lillestrøm

Skolemessen logo

1-3 november arrangeres den Skandinaviske Skolemessen på Norges Varemesse på Lillestrøm.
Skolemessen er Norges største messe for alle som jobber i og med undervisningssektoren, og vi skal selvfølgelig være med!
Utstillere fra et bredt spekter er på plass, og det arrangeres en rekke gratis dropp- inn seminarer og kurs.
Det er gratis å besøke messen som har følgende åpningstider:

Onsdag 1. november kl. 10.00 - 19.00
Torsdag 2. november kl. 10.00 - 19.00
Fredag 3. november kl. 10.00 - 17.00

Mer informasjon og forhåndsregistrering finner du på messens hjemmeside - skolemessen.no.
Velkommen skal du være, og vi ser fram imot å ønske deg velkommen på vår stand C6!

13.10.17


God rishøst i Sutukoba

Risfelt

I fjor slo rishøsten feil i hele Wuli-distriktet på grunn av tørke. Aktive Fredsreiser gikk da inn med 100 000 i støtte til innkjøp av ris. Dette dekket det akutte behovet til 3000 mennesker i én måned.
I år er situasjonen heldigvis en annen. I juni kunne den første avlingen høstes, og allerede i disse dager er den andre avlingen klar for innhøsting.

30.08.2017


Krigsseilere og krigsseilernes barn

Anker

Bjørn Gjellum har i over 20 år laget aktuelle TV-programmer som gjenspeiler det som skjer på ulike områder i det norske samfunnet.

I dette programmet har han sammen med fotograf Rolf Remi Aadalen tatt en tur ut til Norsk Maritimt Museum på Bygdøy. I fokus står krigsseilere og krigsseilernes barn.

Krigsseilere og krigsseilernes barn

23.08.2017


Undervisningskoffert

Undervisknigskoffert

Alle ungdomsskoler i landet -  1176 i tallet – har fått vår nye undervisningskoffert.  

Undervisningskoffert
30.08.2017


Arendalsuka 2017

Arendalsuka 2017

Kom gjerne innom vår stand på Sam Eydes Plass neste uke.
Åpningstidene er:
Tirsdag 15. august: 11:00-17:00
Onsdag 16. august: 11:00-17:00
Torsdag 17. august: 11:00 - 20:00
Fredag 18. august: 11:00 - 15:00

Vi viser vår nye undervisningskoffert som i disse dager sendes ut til alle ungdomsskoler.
Vi samarbeider dessuten med Stiftelsen Arkivet om "Demokratidialogene" som avholdes med mange spennende debattanter hos "Pigene på Torvet".
Temaene er:
- Ungdom og innflytelse (tirsdag kl.13 og kl.15)
- Debatt- og beslutningskultur (onsdag kl.13 og kl.19)
- Folkestyret (torsdag kl.13, kl.15 og kl.1730)

09.08.2017


Uvær i Sutukoba og Briffu

Uvær i Sutukoba

Det har vært et fryktelig uvær i Sutukoba og Briffu. Mange hus, og gjerdet til den nybygde dyrefarmen, ble ødelagt. Heldigvis ble alle dyrene, som er landsbyens matreserve når risavlingen slår feil, reddet.

31.07.2017


Film om krigsseileren Gunnar Knudsen

I morgentimene på D-dagen 6 juni 1944, var krigsseileren Gunnar Knudsen med og deltok i første rekke på Omaha Beach i Normandie med den lille fraktebåten ”Skarv”.
Basert på en reise til Normandie med Aktive Fredsreiser i 2007 har Rune Sørli og Yngve Rakke laget en dokumentar om begivenhetene.

Se traileren av filmen.Filmen er produsert av AV-Team film & videoproduksjon som har DVDer for salg.

27.06.2017


Åpning av Norsk krigsseilermuseum

Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide

D/S Hestmanden seilte under både første og andre verdenskrig og er det eneste gjenværende norske handelsskip som seilte under begge disse krigene. Skipet har de siste årene gjennomgått en omfattende restaurering og åpner nå med moderne utstillinger og formidlingstiltak. Forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide la i sin tale spesielt vekt på den avgjørende betydningen krigsseilerne hadde for utfallet av 2. verdenskrig.

Åpning av Norsk krigsseilermuseum

27.06.2017


Utstilling om Klima og Miljø på Landeskogen

Åpning av Klima og Miljø utstilling

En ny utstilling er åpnet på Landeskogen Peace Center på Grendi i Byglandsfjord. Fra før er det utstillinger om Den kalde krigen, om Landeskogens historie (tidligere bl.a. tuberkulosesanatorium), om kvinnene i Ravensbrück og om fuglene i området. Denne gang handler det om Klima og Miljø.

Utstilling om Klima og Miljø på Landeskogen

26.06.2017


Veteransamtale om fred og frihet

Thorvald, Helga og Arne
Arne Eilertsen (85) møtte Thorvald Stoltenberg (85)

Presseveteranen Helge Røed ledet samtalen med Thorvald Stoltenberg og Arne Eilertsen. Begge la vekt på viktigheten av våre dokumentasjonsreiser som en faktor i det holdningsskapende arbeidet blant ungdom. Arne ga flere eksempler på at det nytter. Thorvald mente at reisen bør være en del av skolens undervisningsopplegg.

Veteransamtale om fred og frihet

23.06.2017


Strålende nyheter!

Bøker til skoler i Gambia

Skolen West African Academy of Sience and Technology (WAAST) vi støtter i Gambia (2. etasje er under bygging) har fått skolebøker fra Books for Africa (ny fane)
Det dreier seg om bøker som dekker pensum opp til BSC.
Aktive Fredsreiser har betalt for frakten.

22.06.2017


Fangenes Testamente ble en suksess!

Pristudelingen

Fredsgudstjenesten i Risør kirke ble en verdig avslutning på helgens prisutdeling i Fredshuset som ble åpnet av ordfører Per Kristian Lunden. Prisen i år gikk til to stiftelser som hver på sin måte formidler historier fra 2. verdenskrig.

Fangenes Testamente ble en suksess!

11.06.2017


Torbjørn Røe Isaksen
Foto: Marte Garmann

Kunnskapsdepartementet har gjennom mange år sett på kunnskapsreisene til tidligere konsentrasjonsleire som verdifulle bidrag til den undervisningen som den norske skolen gir. Ved å la norsk ungdom besøke konsentrasjonsleirene har elevene fått anledning til å komme tettere inn på det tyske naziregimets grusomheter....

Støtteerklæring fra kunnskapsministeren

09.06.2017


Risprosjektet i Gambia

Risfeltet i Gambia

Risprosjektet vårt i Gambia er svært vellykket, og har fått omtale i gambisk radio og TV i forrige uke. Om et par uker starter innhøstingen, og det blir sådd for en ny avling.

08.06.2017


Gunnar Knudsen
Foto: Yngve Rakke

I dag – på selveste D-dagen er det duket for filmpremiere i sjøfartsfylket Vestfold. Det er dokumentarfilmen om krigsseileren Gunnar Knudsen som for første gang skal vises for publikum kl.18 i Galeiskur 16 på Verftet i Stavern (gratis inngang).

I morgentimene på selveste D-dagen 6 juni 1944, var Gunnar med og deltok i første rekke på Omaha Beach i Normandie med den lille fraktebåten ”Skarv”.

Filmpremiere om krigsseileren Gunnar Knudsen

06.06.2017


Liverpool tur

Deltakere Liverpooltur mai 2017

Reisen til Liverpool med etterkommere av krigsseilere ble en stor suksess. Sidsel van der Hagen fortalte farens historie som sjømannsprest i Liverpool under krigen.
Western Approach Museum, Liverpool Cathedral, Albert Dock og Anfield var også vel verd et besøk. I tillegg til området rundt Cavern Club hvor Beatles startet sin karriere. 
Vi satser på en ny tur i 2019, og håper mange har lyst å være med.

Liverpool tur

15.05.2017


Informasjonsmøte for etterkommere av tidligere fanger

Aktive Fredsreiser og Hvite Busser arrangerer et informasjonsmøte for etterkommere av tidligere fanger/tidsvitner fra nazistenes fangeleirer under den andre verdenskrig på HL-senteret 24. april. Vi ønsker å gi dere muligheten til å bidra til vår felles hukommelse ved å fortelle deres foreldres og besteforeldres historie.

Informasjonsmøte for etterkommere av tidliger fanger og tidsvitner

31.03.2017


Aktive Fredsreiser gir 200 000 til skole i Gambia

Skole i Gambia

Aktive Fredsreiser mener at utdanning er en viktig faktor i fredsarbeidet. FNs menneskerettighetsartikkel 26 sier: ”Enhver har rett til undervisning”, og ”Alle skal ha adgang til yrkesopplæring”.

Aktive Fredsreiser gir 200 000 til skole i Grambia

20.03.2017


Tre av fire barn på vei til Europa utsatt for vold

FN-s fredslogo
Bildet FNs logo

Aktive Fredsreiser arbeider for å fremme menneskerettigheter, fred og forsoning. I dag, på kvinnedagen, tenker vi på alle dem som flykter fra krig og sult, og som under flukten opplever overgrep, vold og trakassering. 

Vi oppfordrer verdens ledere til å gå sammen om å løse utfordringene, i stedet for å bygge murer rundt eget land.

Vi er ett folk på én klode!


Finn Lømo-Hansen
Foto: privat

14. februar kom beskjeden om at vårt tidsvitne Finn Lømo-Hansen (f. 1924) hadde sovnet stille inn – 92 år gammel.

Han ble begravet fra Sannidal kirke tirsdag 21. februar.

Nekrolog Finn Lømo-Hansen

22.02.2017


Han var ein ganske spesiell person, ein god person!

Karsten Pettersen

27. januar sovnet tidsvitnet Karsten Sigmund Pettersen (91) stille inn. Som 17-åring ble han sendt til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen. Etter over 2 års fangenskap ble han reddet av de Hvite bussene våren 1945.

Som pensjonist reiste Karsten Pettersen som tidsvitne i over 20 år, og delte sin viktige historie med svært mange unge og voksne.


Trond Bakkevig

Prost Trond Bakkevig tildeles Blanche Majors Forsoningspris for 2016.
Utdelingen finner sted på Litteraturhuset lørdag den 21. januar kl.16 – 18.

Trond Bakkevig tildeles prisen for sitt mangeårige arbeid med å skape mellommenneskelig forståelse og forsoning på tvers av nasjonale, etniske og religiøse skillelinjer.

Program for prisutdelingen (pdf) (ny fane)

09.01.2017


Benjaminprisen 2016

Benjaminprisen

Vi gratulerer Løkenåsen skole i Lørenskog med tildelingen av Benjaminprisen for 2016. 

Prisen tildeles skoler som arbeider aktivt mot rasisme og diskriminering, og bærer navnet til Benjamin.

Hermansen som ble drept på Holmlia i 2001. Drapet var rasistisk motivert. 

Prisen deles ut av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen den 31. januar. Gratulerer!

03.01.2017


Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE