Gledelige nyheter fra Sutukoba - Gambia

Kvinner i grønnsakshagen i Sutukoba

I 1984 ble det med hjelp av Sutukobas venner, Helga Arntzen og ungdomsorganisasjonen i Sutukoba opprettet et stort område for å dyrke grønnsaker.  

En jordeier ga landet gratis til kvinnene. 300 ungdommer, knyttet til ungdomsorganisasjonen bygde 4 brønner, de fant vann allerede etter 7 meter. Redd Barna i Norge ga penger til å bygge ytterligere 3 brønner.

Hele 3,5 hektar ble ferdig pløyet og området solid inngjerdet med kilometervis av piggtråd. Solide gjerdestolper innsmurt med olje mot termitter skal holde inngjerdingen oppe og sikre området mot dyr. Det ble plantet 20 mangotrær, 120 banantrær, 20 appelsintrær og 7 pow-pow, 15 kashew-trær og 12 forsøkssenger ble laget. Forsøkssengene bestod i tomater, løk, kål, gulrøtter, sterk pepper, søt pepper, salat og en del andre grønnsaker som ble transplantert til resten av hagen.

Kvinner ved en av brønnen i grønnsakshagen i Sutukoba

Jordbruksområdet ble delt inn i 442 parseller med til sammen 2 800 grønnsakssenger. Hver kvinne fikk tildelt sin parsell. Hver parsell har 6 senger og hver seng er en meter bred og fem meter lang. Trærne som ble plantet den gangen finnes ikke lenger, men grønnsaksbedene blir flittig stelt med resultatet at det er lite feilernæring blant barn i landsbyen.

I November 2015 besøkte en liten gruppe fra Norge Sutukoba. De hadde med seg penger fra skoleklasser som har reist med Aktive Fredsreiser og som ga overskuddet av reisekassen til prosjektet i Sutukoba i Gambia. Det ble kjøpt inn 29 bokser med frø som ble fordelt mellom Sutukoba og nabolandsbyen Briff. På bildene kan vi se stolte kvinner som viser de store plantene de har fått ut av frøene.

Takk til norske skoleklasser som støtter oss for å hjelpe Gambia, i et av de fattigste land i Afrika.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2020 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE