Fredspriskonsert på Kammermusikkfestivalen

På Sankthansaften ble det arrangert Fredspriskonsert i forbindelse med Risør Kammermusikkfestival. Under konserten ble vinneren av Fangenes Testamente presentert av Tollef Larsson som holdt en gripende appell. Fredskonserten var et samarbeid mellom Aktive Fredsreiser og kammermusikk-festivalen.

Tollef Larsson

Temaet for årets festival er eksil. Musikk skapt i nazistenes konsentrasjonsleirer sto på programmet denne kvelden. Det ble blant annet spilt stykker komponert av Klein og Messianen.

Kammermusikkfestivalen arrangeres mellom 22 og 27. juni  og markerer i år sitt 20 års jubileum. Kunstnerisk leder Leif Ove Andsnes og Lars Anders Tomter har valgt komponister som skrev musikk mens de levde i frivillig eller påtvunget eksil, som turist eller flyktning, eller fange. Under festivalen blir det fremført musikk av Dvorak (en lykkelig turist i USA), av Bartók og Schönberg (jaget på flukt av nazistene), av sigøynere (alltid på reisefot) og tango (skapt av søreuropeiske innvandrere i Argentina).

Også musikk av Mozart blir presentert, han dro i eksil fra sin hjemby Salzburg. Chopin er også sentral, som 19 åring forlot han Polen for aldri mer å vende tilbake.

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE