*/

Nyttige linker

- Klasseturer
- Oversikt turer
- Reisevilkår

Har du bestilt tur?

Her kan du finne
- Tips til økonomikomiteen
- Informasjon før turen starter
- Huskeliste før turen
- Viktige tidsfrister
- Søknadsskjema friplass

- Allergi og mathensyn
- Rom / lugarliste


- Verktøykasse (pdf)
- Forslag til ordensregler (pdf)
- Forslag til pakkeliste (pdf)
- Interesseundersøkelse (pdf)
- Innkalling til informasjonsmøte (pdf)
- Egenærklæringsskjema (pdf)Hvordan forberede deg til turen?

Dess mer kunnskap man har før man reiser, jo mer utbytte får man av turen. Bruk gjerne vår undervisningskoffert som forberedelse til turen. Kofferten, som finnes på vår hjemmeside, er laget for elever, lærere og foreldre. Gi oss gjerne tips om nye temaer til undervisningskofferten

 

Reisergarantifondet

Berlin

Storbyen du aldri blir ferdig med..

Berlin
Berlin - Brandenburger Tor - Stasifengselet - Unter den Linden - Alexanderplatz - Potzdamer Platz - Kurfürstendamm- Berlinerdomen - Sachsenhausen - Ravensbrück er noe av dere kan besøke på denne turen.

Europas metropol blir byen med rette kalt. Få byer i Europa har utviklet seg så mye i løpet av de siste 20 årene som Berlin. Byen er igjen hovedstad for det samlede Tyskland og er i dag en flerkulturell by i enorm utvikling.

Minnesmerke hvor Berlinmuren var

Vi får på denne turen se Brandenburger Tor, Unter den Linden, Alexanderplatz, Potzdamer Platz, Kurfürstendamm, Berlinerdomen og mange andre historiske steder.

Ugndommer ved Brandenburger Tor

Vi har fokus på delingen av Berlin og murens fall. Vi besøker også Stasi-fengselet, Hohenschönhausen, Holocaust-monumentet og museet under monumentet.

Sachenhausen hvor mange av de norske fangene satt under 2. verdenskrig

På turen hjemmover stopper vi i Oranienburg for å besøke KZ-leiren Sachsenhausen hvor de fleste norske fangene satt. Vi besøker også kvinneleiren Ravensbrück ved byen Fürstenberg.

Grafitti Berlinmuren

Berlin er storbyen du kan komme tilbake til gang etter gang og stadig finne noe nytt. Ikke bare fordi det stadig saneres og bygges, men også fordi byen har så mange kulturelle, arkitektoniske og historiske “lommer” som overrasker de besøkende.

6 dager Berlin med buss

1. DAG OSLO - TRELLEBORG
Vi reiser fra Oslo Bussterminal kl. 1115. Det blir en kort stopp på Håby, med mulighet for å kjøpe lunsj for de som ikke har med matpakker. Vi kjører videre til Varberg, hvor det blir servering av mat. Annen drikke enn vann til maten kjøpes selv. Vi reiser videre til Trelleborg og går om bord i ferjen til Rostock med avgang kl. 2300. Det serveres mat om bord. Etter hyggelig samvær, er det overnatting i 4-sengs lugarer.

2. DAG ROSTOCK - BERLIN
Frokost spiser vi om bord før ankomst Rostock kl. 0630. Vi setter kursen mot Berlin. Det blir bussightseeing der vi får se Berlins mest kjente severdigheter, blant annet Brandenburger Tor og Riksdagen. Vi kjører til det offisielle minnesmerket for Berlin-muren i Bernauerstrasse hvor en del av den originale muren med omgivelser er bevart. Her er historien om delingen av Berlin dokumentert. Mat og overnatting i Berlin eller omegn.

3. DAG BERLIN
Frokost på hotellet. Etter frokost besøker vi Stasifengselet eller Stasimuseet (forbehold om kapasitet. Etter lunsj (ikke inkl.) reiser vi for å se mer av Berlin. Mulighet for å besøke Checkpoint Charlie, Topographie des Terrors og Potsdamer Platz. Om det er fint vær anbefaler vi en båttur på elva Spree (ikke inkl.) Om kvelden samles vi til middag og tematime om livet under Stasiregimet med tidsvitne fra den kalde krigen. Overnatting i Berlin eller omegn.

4. DAG ALTERNATIV 1: BERLIN
Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser og opplever Berlin. Det er mulighet for å besøke ulike severdigheter eller museer i Berlin (innganger ikke inkl.). Alternativer er Topographie des Terrors, Checkpoint Charlie eller ”Story of Berlin” som viser Berlins historie og en original atombunkers (innganger til museer ikke inkl.). Det er også mulighet til å reise for å se olympiastadion (inngang ikke inkl.) Avtal program med reiseleder. På ettermiddagen blir det tid på egenhånd i Berlin. Mat og overnatting i Berlin eller omegn.

ALTERNATIV 2: BERLIN - TROPICAL ISLANDS - BERLIN (tillegg i pris)
Etter frokost kan vi besøke ”Story of Berlin” som viser Berlins historie, Checkpoint Charlie eller tv-tårnet på Alexanderplatz (ikke inkl.). Etter lunsj (ikke inkl.) reiser vi mot Berlin og Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl). Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader og en regnskog som har over 500 plantearter. Vi spiser mat i Tropical Islands.. Ta med badetøy og håndkle. Avreise kl. 2030 og overnatting i Berlin eller omegn.

5. DAG BERLIN – ORANIENBURG – FÜRSTENBERG - TRAVEMÜNDE
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Her vil reiseleder informere om leiren og det vil bli oppgaveløsning i små grupper. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. Vi går om bord i ferjen til Trelleborg med avgang kl. 2200. Etter mat overnatter vi i 4-sengs lugarer.

6. DAG TRELLEBORG - OSLO
Vi spiser frokost om bord før ankomst Trelleborg kl. 0700. Mat på Håby. Ankomst Oslo Bussterminal ca. kl. 1700. På transportetappene vil det legges inn pauser iht lovpålagt kjøre/hviletid for sjåføren.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres.

Turene våre inkluderer flere måltid og severdigheter som f.eks saltgruvene, stasifengselet og tematime med tidsvitne. Dersom dere ønsker en rimeligere tur kan vi ta ut et eller flere elementer fra programmet.

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris. Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende. Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Statlig tilskudd vil redusere totalprisen pr. elev.
Aktive Fredsreiser søker på vegne av alle skoler/grupper som bestiller tur hos oss innen søknadsfristen.
Tildelt tilskudd blir trukket fra på fakturaen før turen, eller blir utbetalt. 

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 6 dager
Ferje t/r i 4-sengs innvendige lugarer
3 overnattinger i flersengsrom
5 Frokoster
8 Måltider
Veiskatter
Reiseleder fra Aktive Fredsreiser som tar seg av det praktiske og pedagogiske på turen.
Inngang og guide i Stasifengsel eller Stasimuseum*

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris).

* Pga. stor pågang i museene i høysesongen må vi ta forbehold om kapasitet.

 

5 dager Berlin med fly

1.   DAG OSLO GARDERMOEN – BERLIN 
Vi reiser fra Oslo Lufthavn Gardermoen kl.? med ankomst Berlin kl.? (fly t/r ikke inkl.). Her møter vi reiseleder og buss fra Aktive Fredsreiser. Berlin-program tilpasses flyankomst. Mat og overnatting i Berlin eller omegn.

2.   DAG BERLIN
Etter frokost besøker vi Stasi fengselet, som viser hvordan det hemmelige politiet opererte under kommunisttiden. Det blir bussightseeing der vi får se Berlins mest kjente severdigheter, blant annet Brandenburger Tor og Riksdagen. Vi kjører til det offisielle minnesmerket for Berlin-muren i Bernauerstrasse hvor en del av den originale muren med omgivelser er bevart. Her er historien om delingen av Berlin dokumentert.
Om kvelden samles vi til middag og tematime om livet under Stasiregimet med tidsvitne fra den kalde krigen.
Overnatting i Berlin eller omegn.

3.   DAG BERLIN – ORANIENBURG – FÜRSTENBERG - BERLIN
Etter frokost reiser vi til KZ Sachsenhausen. De fleste forhenværende norske fanger har sittet i denne leiren. Her vil reiseleder informere om leiren og det vil bli oppgaveløsning i små grupper. Reisen går videre til Fürstenberg, hvor vi spiser. Etter mat blir det en omvisning i kvinneleiren KZ Ravensbrück. 
Vi kjører tilbake til Berlin. Mat og overnatting i Berlin eller omegn.

4.   DAG 
ALTERNATIV 1: BERLIN – POTSDAM - BERLIN
Vi spiser frokost og reiser til Potsdam. Her ser vi nærmere på det vakre prøysserslottet Sanssoucie og vi kan ta en spasertur i hagen. Det er også mulig å stoppe ved Cecilienhof, der Tysklands skjebne etter 2. verdenskrig ble avgjort. Det blir tid på egenhånd og mulighet for å spise lunsj (ikke inkl.) i Potsdam. På vei tilbake til Berlin passerer vi Glienicker Brücke, som er kjent for spion utvekslingen mellom Øst- og Vest-Tyskland. 
Om kvelden samles vi til middag og temakveld om livet under Stasiregimet med tidsvitne fra den kalde krigen. Overnatting i Berlin eller omegn.
ALTERNATIV 2: BERLIN – TROPICAL ISLANDS  - BERLIN (tillegg i pris)
Etter frokost kan vi besøke ”Story of Berlin” som viser Berlins historie, Checkpoint Charlie eller tv-tårnet på Alexanderplatz (ikke inkl.). 
Etter lunsj (ikke inkl.) reiser vi mot Berlin og Tropical Islands i Krausnick, 60 km syd for Berlin. Stopp med mulighet for matkjøp underveis (ikke inkl). Det er et ”tropisk paradis” med innsjøer, øyer, strender, badevann med 30 grader og en regnskog som har over 500 plantearter. Vi spiser mat i Tropical Islands.. Ta med badetøy og håndkle.
Avreise kl. 2030 og overnatting i Berlin eller omegn.

5.   DAG BERLIN – OSLO GARDERMOEN
Vi spiser frokost på hotellet. Fortsettelse av Berlin-program tilpasses flyavgang. Gruppen blir kjørt til flyplassen i Berlin, hvor vi forlater buss og reiseleder. Flyet går kl.? med ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl.?

På transportetappene vil det legges inn pauser iht lovpålagt kjøre/hviletid for sjåføren.

OBS! Programmet er et utgangspunkt. Når vi er enige om det endelige innholdet gjøres tilbudet om til en avtale som signeres.

Har dere andre ønsker for dagene i Berlin kommer vi gjerne med flere forslag.

 

Turene våre inkluderer flere måltid og severdigheter som f.eks stasifengselet og tematime med tidsvitne. Dersom dere ønsker en rimeligere tur kan vi ta ut et eller flere elementer fra programmet.

For grupper under 45 personer blir grunnprisen høyere, men vi kan forsøke å sette dere sammen med en annen gruppe for å oppnå rimeligste pris. Oppgitt pris gjelder for angitt år. Dersom reisen skal gjennomføres et senere år, vil prisen for det aktuelle året være gjeldende. 
Akseptfrist for tilbudet er seks måneder før avreise.

Grunnprisen inkluderer:
Buss og sjåfør i 5 dager
4 Overnattinger i flersengsrom 
4 Frokoster
5 Måltider
Reiseleder
Inngang og guide i Stasifengsel eller Stasimuseum*

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris). 

* Pga. stor pågang i museene i høysesongen må vi ta forbehold om kapasitet.

 


Reisevilkår:
På grunn av våre leverandørers salgsbetingelser, er våre regler for avbestilling avvikende i forhold til normalreglene i Alminnelige vilkår for pakkereiser. www.aktive-fredsreiser.no/reisevilkaar.html

Viktige tidsfrister:
Avtalen mellom oss og kunden er bindende for begge parter når depositum er betalt. Depositumet på kr 500 pr deltager må betales senest 3 måneder før turen. Hovedfaktura forfaller 35 dager før turen. Deltagerliste med fødselsår (ikke dato) fordelt i flersengsrom må vi ha senest 10 uker før turen. Skjemaet kan hentes på vår hjemmeside rom- og lugarskjema. Av denne listen skal det også fremgå hvis noen vil ha singel-/dobbeltrom. Hvis det er matallergi/mathensyn må denne listen brukes allergiskjema. Ved endringer av lister senere enn 35 dager før avreise er det administrasjonsgebyr på kr 200.- pr. endring. 14 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer.

Avbestillingsregler:
Ved avbestilling innen tre måneder før turen er det ingen kostnader.
Ved avbestilling mellom 90 – 49 dager før avreise, betales et beløp tilsvarende depositum på turen.
Ved avbestilling 48 -35 dager før avreise belastes 30 % av turprisen.
Ved avbestilling 34 -15 dager før avreise belastes 50 % av turprisen.
Ved avbestilling 14 – 0 dager før avreise, manglende oppmøte/sykdom, manglende pass e.l. tilbakeholdes 100 % av turprisen.
OBS! Ved avbestilling som innebærer at antallet kommer under 45 personer vil også grunnprisen per person øke.
Enkeltpersoner kan vederlagsfritt overdra sin reise til en annen person innen 60 dager før avreise. Etter det tilkommer et gebyr på kr 200. 14 dager før turen er det ikke mulig å gjøre endringer. Jmf. Pakkereiseloven §18.


Bestill tur

Her kan du sende din bestilling på tur. Du vil om kort tid bli kontaktet på e-post eller telefon som bekreftelse på bestillingen. Finner du ikke turen i nedtrekksfeltet, eller ønsker å foreta en gruppebestilling, skriv en forespørsel om ønsket reisemål i henvendelsesfeltet.

Epost:
Navn:*
Adresse:
Postnr:*
Poststed:*
Telefonnr:
Skole:

 

Velg tur:
Antall personer:
Dato: (dd,mm,yyyy)
Henvendelse/Spørsmål
spesielle ønsker/ behov, eks rullestolbruker:
Reisevilkår:*
   


Gratis lærer

1 gratis lærer pr. klasse (grunnpris) - søknadskjema. (Gjelder ikke Norges-turene.)

Skolebesøk

Hvis dere ønsker besøk fra oss for å få mer informasjon om ideologien bak turene, er det bare å ta kontakt.

Dette er et gratis tilbud fra Aktive Fredsreiser.

Priser

Priseksempler med fly utreise fra Sandefjord, Stavanger, Bergen og Trondheim (inkl ikke fly)
4 dager Berlin kr 3 890,-

5 dager Berlin kr 4 890,-

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2024 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE