Tips til økonomikomiteen

Det er mange måter klasser kan finansiere skoleturene på. Noen lar overskuddet fra elevbedrifter gå direkte inn i en felles klassekasse, andre er aktive i dugnadsarbeid i lokalmiljøet eller søker midler fra ulike hold. Vi har laget en liten oversikt over utvalgte inntektsbringende aktiviteter.

 • Boksalg

  Bøker fra Aktive Fredsforlag

  Aktive Fredsforlag har gitt ut flere bøker med tidsvitnenes historier. Disse kan gruppene kjøpe rimelig og selge med god fortjeneste. Skoleklasser kan kjøpe bøkene for kr 50,- pr stk * + porto. Utsalgsprisen bestemmer dere selv. (* Gjelder kun bøkene om tidsvitnene)
  Bøker fra Aktive Fredsforlag

 • Salg av toalettpapir og tørkeruller

  Toalettpapir og tørkeruller

  En av de mest inntektsbringende tiltakene for å samle inn penger til skoletur er salg av toalettpapir og tørkeruller. Noen grupper har på under et år klart å tjene inn 200 000 kroner. Mer om salg av toalettpapir og tørkeruller på Dugnaden.no.

 • Folk og forsvar holder forelesning

  Folk og Forsvar

  Skoleklasser kan søke Folk og Forsvar om økonomisk støtte til turen. Vanligvis er denne støtten beregnet til 100 kr pr elev og max 10 000 kr. Forutsetningen for økonomisk støtte til studieturer er, med noen unntak, at Folk og Forsvar får holde et foredrag om andre verdenskrig og Holocaust. I tillegg kan foredraget utvides til også å gjelde Den kalde krigen om det er ønskelig. Det er ingen kostnader for skolene knyttet til disse temadagene.
  Folk og forsvar - støtte til studietur

 • Miljøvennlig bærenett

  Pakker med miljøhandlenett

  Dugnadshjelp1 selger pakker med unike kort og miljøhandlenett av god kvalitet til skoleklasser, lag og foreninger som trenger lettsolgte produkter til videresalg. Produktene er KORTPAKKER med 10, 12 eller 20 kort i pakken. Pakkene har unike motiv velegnet til både gratulasjoner, spesielle anledninger og hilsninger i hverdagen. Motivene er fra norsk natur og kombineres med hyggelige tekster. De leveres i delikat cellofaninnpakning, og på baksiden av hver pakke vises en oversikt over alle motivene. I tillegg selger vi, som første dugnadsproduktleverandøren i Norge, fine handlenett i god kvalitet, som hjelper til å spare miljøet for plastposer!

 • Tennposer

  Lettsolgte produkter fra Salgsprodukter.no

  Salg av tennposer, førstehjelpsskrin, gratulasjonskort eller brannteppe gir dere en god mulighet til å tjene mye penger. Fortjeneste på minimum 100,- pr solgte produkt. Fraktfritt levert med full returrett på usolgte produkter.
  Salgsprodukter.no

 • Norgesbriketten

  Tennbriketter

  Gjennom salg av våre populære tennbriketter kan dere finansiere turer med minimal innsats. 100 kroner fortjeneste per solgte eske!
  Norgesbriketten.no

 • Norgeskluten

  Norgeskluten

  Kjøp pakker med 6 kluter for kr 50,-, eller 12 kluter for kr 100,-. Selg disse videre for kr 100,- for 6 pakker, og 200 for 12 pakker. Klutene er produsert av Vekstbedriften Lisand Industrier som tilbyr varig tilrettelagte tiltaksplasser, hvor det primært prioriteres mennesker med psykisk utviklingshemning.
  Norgeskluten

 • Selg Smart

  Spekesymfoni

  Selg Smart AS selger spennende produkter av høy kvalitet til idrettslag, klasser, kor, foreninger o.l. slik at disse lettvint kan tjene meget gode penger. Vår "Spekesymfoni" er en gaveeske med 4 forskjellige spennende spekesnabber av høy kvalitet! Fortjeneste 100,- per eske. Innpris 150,- Utsalgspris 250,-. Bonus: Vi gir 1 kartong à 10 esker verdt 2500,- for hver 30. kartong i bestilling! Fri frakt og 30 dagers betalingsfrist!
  SelgSmart.no

 • Bambusa

  Bambusa ankel og dressokker, lett å selge - gøy å kjøpe!

  Skoleklassene velger å kjøre 2 salgsdugnader om året sammen med oss, ankelsokker vår/sommer og dressokker høst/vinter (farsdag/julegave). Betal varene etter dere har solg dem. Innpris kr 100,- utpris kr 200,- en enkel dugnad. Dette er miljøvennlige kvalitetsprodukter i emballasje helt uten plast som selges til samme utpris (200,-) i over 350 helsekostbutikker i Norge og Sverige..
  Bambusa

 • Enjoy Bonusguiden

  Salg av Enjoy Bonusguiden

  Bonusguiden inneholder flere hundre rabatter hos kjente aktører innen shopping, restauranter, aktiviteter og hoteller i ditt lokalområde. Dugnaden er 100% risikofri, gir høy fortjeneste til klassen og er svært lettsolgt. Eksempelvis tjente klasse 9B ved Tastarustå Skole i Stavanger 32 500,- på en enkel dugnad.
  Enjoyguiden

 • Reflelksbånd og flasker

  Salg av refleksbånd/ drikkeflasker/ gassballonger

  En skoleklasse samlet inn mye penger på å selge refleksbånd og drikkeflasker. I tillegg solgte de gassballonger på 17. mai. De benyttet et lite selskap som finner dugnadsprodukter til klasser og lag, og produktene tilpasses etter ønske og fortjenesten er høy.
  Vesle Frikk Sport

 • Førstehjelpspute

  Norsk Folkehjelp dugnad

  Norsk Folkehjelp tilbyr lettsolgte og nyttige førstehjelpsprodukter for bil, båt, hus og hytte. 50 prosent av fortjenesten går til klassen.
  www.folkehjelp.no/dugnad

 • Julekort

  Bursdags- og julekort

  Celias tilbyr dugnadskort som dere kan selge. De samarbeider med skoleklasser, idrettsklubb, russ og andre lag og foreninger i hele landet.
  www.celias.no

 • Kortpakker

  Kortpakker fra KORTutvei

  Det er ikke mange kortpakker én enkelt deltaker behøver å selge for å få en god fortjeneste. Med våre to ulike kortpakker er det enkelt å nå i mål. Ta kontakt, vi hjelper til med dugnad som gir høy fortjeneste, tar liten plass, er lett å administrere, er nye på markedet, har høy kvalitet og er hyggelig å selge!
  kortutvei.no 

 • pantesatser 2020

  Innsamling av panteflasker

  Klassen kan tilby seg å hente inn flasker til panting hos familie og kjente, eller de kan sette inn annonse i avisen for å tilby tjenesten til flere. Deretter kan klassen deles inn i kjøreruter og samle inn flaskene. Det blir fort penger av en slik aksjon, og mange synes det er en grei måte å få vekk tomflaskene på.
  Elever på Abel ungdomsskole fikk inn 18 000 på tomflasker:
  Aust Agder Blad

 • fyrstikkeske

  Selge fyrstikker

  Ideen går ut på at klassen skaffer sponsorer som får reklame på esken og dermed til sammen dekker kostnadene/utgiftene for esken. Et eksempel på trykk er da bilde av klassen på forsiden med klubb logo, evt. tekst og logo/reklame til sponsorer på kantsiden og baksiden.
  Selge fyrstikker
  (pdf)

 • Norkak

  Salg av kaker og godsalker

  Selg kaker, smågodt og sjokolade og tjen penger til skoleturene på en enkel måte. Allergot ungdomsskole hadde en fortjeneste på totalt 67.500 gjennom denne typen salg. Flere skoleklasser har med hell solgt kakebokser, da spesielt oppunder jul.
  Flere produsenter er glad for å få solgt sine kaker og de gir en grei provisjon. Dette opplegget bør planlegges godt på forhånd. Få i god tid avtalt pris og leveringsdato fra leverandøren. Lag gjerne en bestillingsliste på forhånd over hvem som vil kjøpe kakebokser slik at man unngår å sitte igjen med et stort lager av kakebokser.
  Nordkak

 • kalender

  Lag kalender og bli sponset av lokalt næringsliv!

  10. trinnet ved Farsund barne- og ungdomsskole har tradisjon for å dra på tur med Aktive Fredsreiser, og nå har skolen har kommet opp med en ny ide for å samle inn penger til tur.

 • Dugnad

  Dugnadservice tilbyr skoleklasser å tjene penger til skoleturen på dugnadsaktiviteter. De har etter hvert hjulpet mange klasser med å tjene inn de nødvendige pengene. De hjelper til med å planlegge, og organisere dugnadsaktiviteter.
  dugnadservice.no.

 • TEgnekonkurranse

  Tegnekonkurranse

  Det er stadig flere måter å tenke kreativt på rundt innsamling av penger til klassekassen i forbindelse med skoletur. 8. trinnet ved Risør Ungdomsskole arrangerte tegne-konkurranse, og vinnertegningen ble trykket på hvite t-skjorter. T-skjortene selges til inntekt til skoletur.
  Tegnekonkurranse

 • Moteshow

  Moteshow

  Elever ved Risør ungdomskole arrangerer Moteshow i samarbeid med butikker i Risør. Eleven får inn penger, og forretningene får vist frem utvalget sitt. Målet er å samle inn penger til skoleturen til Polen. De tar inngangspenger, samt salg av kaffe og kaker.
  Tidligere har de solgt julekaker og holdt kirkekonsert.

 • Dekkskifte

  Dekkskift

  Elevene kan også tilby seg å skifte dekk vinter/vår. Her er det svært viktig at det er en voksen person som har ansvaret, og som er til stede under arbeidet. Det er også fint om man kan alliere seg med en bensinstasjon eller et verksted, da de har det utstyret som trengs. På den måten kan også det lokale næringsliv være med å bidra til at klassen får inntekter til turen.

 • Kunstutstilling

  Kunstutstillinger

  Med drahjelp fra lokale kunstnere skal denne gjengen samle inn over 100 000 kroner til Polen-tur med Aktive Fredsreiser. Dermed er klassene blant de aller første som omgår det nye regelverket fra Utdanningsminister Kristin Clemet.
  Aust-Agder Blad "Kunstutstilling"

 • Loppemarked

  Loppemarked

  Det er god butikk å arrangere loppemarked. Mange skoler får låne for eksempel gymnastikksalen på sin skole (eller annet lokale i tilknytning til skolen), og så arrangere lokalt loppemarked. Det er alltid mange ting som blir liggende i kjellere og på loft hos foreldre, besteforeldre, tanter og onkler. Dette kan gjøres om til valuta ved litt innsats med å samle inn og arrangere loppemarked. I samme forbindelse kan det arrangeres auksjon.

 • Tilskuddsordning

  Alle elever kan få tilskudd til leirskoleopphold EN gang i løpet av de ti første skoleårene. Aktive Fredsreisers turer kommer inn under Utdanningsdirektoratets definisjon av leirskole.
  Se Utdanningsdirektoratets regler om tilskuddsordning
  * Sjekk om lokale lag og foreninger har lyst og anledning til å støtte dere. Kiwanis, Rotary, Husmorlag, menigheter og andre kan være interessert i å hjelpe.

 • Design din egen t-skjorte

  T-skjorte

  Gå til anskaffelse av T-skjorter og tilby byen og nabolagets næringsdrivende å få trykke på sin logo. Det er plass til mange logoer på ei T-skjorte og det gir en del i reisekassa dersom hvert firma betaler for trykkingen + for eksempel kr 500,- - 1000,-???

 • Varetelling

  Varetelling i butikker

  Mange forretninger trenger hjelp til vareopptelling, og det er skoler som har oppsøkt forretninger på sitt hjemsted, og fått god økonomisk avtale på dette.

 • Elevbedrift

  Elevbedrift

  En elevbedrift ved en ungdomsskole har et eget prosjekt de kaller "Hest, Ting & Tang. Under denne "paraplyen" drives det med både lysstøping og hest. Bl.a. med ridekurs for barn. Her er det viktig å få med personer som er vant til hest og som driver med dette på fritiden.
  Lysstøpingen var spesielt gunstig rundt juletider, og det fortelles at salget gikk unna, og nye lys måtte støpes.Iblant er det noen foreldre som er med i et husflidslag, eller kjenner noen som er med i et slikt lag. Snakk med dem om hva som skal til av utstyr for å støpe lys, og hvordan dette gjøres.
  I tiden før påske laget de påskepynt som de igjen solgte før påske.
  Elevbedrift

Aktive Fredsreiser

Aktive Fredsreiser baserer sin ideologi på FNs verdenserklæring om menneskerettigheter, og vi forholder oss til FNs tusenårsmål 2000 - 2015 i vårt engasjement.

Vi har valgt et menneskerettighetsperspektiv for våre turer. Dette har mange årsaker, blant annet at menneskerettighetene ble til på bakgrunn av hendelsene under andre verdenskrig. Menneskerettighetene er derfor et godt pedagogisk redskap for å få elevene som er på tur med oss til å reflektere over hendelser i dag, i lys av historien.

Om oss
Sitemap

Personvern

Personvern og cookies.
Les om våre retningslinjer for cookies

Kontakt

Telefon:
(+47) 3715 3900 / 952 38 199

Epost:
kontor@aktive-fredsreiser.no

Postadresse:
Postboks 19 N- 4951 Risør

Besøks adresse:
Fredshuset, Kranveien 4B, 4950 Risør Norge
Foretaksnummer: 984 660 030
1998 -2023 © AKTIVE FREDSREISER - TRAVEL FOR PEACE