Kontakt oss

Aktive Fredsreiser
Fredshuset,
Kranvn 4B,
4950 Risør

tlf 371 53 900
mob 95 23 81 99

Send epost til ossEt verdig arrangement

Årtes "Blanche Majors Forsoningspris 2004" ble utdelt ved en tilstelning i vestibylen på Universitetsbiblioteket på Blindern fredag 26. november.

blanche Major og Anne Kristine HerjeÅrtes pris gikk til Anne Kristine Herje som i 15 år har drevet barnehjemmet "Lykkens Hjem" i Port-au-Prince, hovedstaden på Haiti.

Arrangementet ble ledet av filosof Tore Frost, og det var innledning ved tidsvitnet Tollef Larsson, før Helga Arntzen, gründeren av Hvite Busser og Aktive Fredsreiser redegjorde for: "Hvorfor en pris som denne?"

TidsvinterTidsvitnet Britha Regina Savosnick holdt et innlegg med tittelen "Ingen kan leve med hat i seg", hvor hun blant annet henviste til boka hennes mann skrev etter at han kom hjem fra fangeoppholdet i Auschwitz. Boka som har tittelen "Jeg ville ikke dø" er for øvrig utgitt på nytt av Aktive Fredsforlag og det første opplaget er allerede utsolgt. (Nytt opplag vil foreligge i midten av desember)

Sangeren Oddvar Hummelvoll og pianisten Kjell Stavelin sørget for de musikalske innslagene og de framførte bl.a. sangen "Gje meg handa di" før alle de frammøtte tidsvitnene fikk overrakt et innrammet diplom for sin innsats på tematurene til Polen, Tyskland og Tsjekkia.
Det var også plass for diktlesning ved Gerd Solveig Schjølberg, før det ble gitt et portrett av Blanche Major ved Oddvar Schjølberg.

Anne Kristine Herje får prisen av Peter og Blanche MajorKveldens hovedforedrag ble holdt av Lillian Hjorth fra Helsingforskomiteen, som kan leses i sin helhet her.
Foredrag av Lillian Hjorth

Vidar Fjeldstad, med i Aktive Fredsreisers rådgivningsgruppe redegjorde for bakgrunnen til Anne Kristine Herje, og hvorfor hun var blitt tildelt årets pris.

Det var Blanche Major og hennes sønn Peter som overrakte prisen som er på kr. 30.000.- , sammen med en egen statuett og diplom.